Hei!

Olen Sara, helsinkiläinen joogaohjaaja, näyttelijä sekä pienen pojan äiti. Polkuni joogaan lähti vuosia sitten tarpeestani etsiä omaa ääntäni sekä syvempää rauhaa ja yhteyttä kehon ja mielen välille. Jooga tarjosi keitaan arjen keskelle, johon hetkeksi pysähtyä, hengittää, rentoutua ja uudistua. Jooga onkin minulle ennen kaikkea matka sisimpääni, ytimeen - omaan kotiini.

Joogassa pidän tärkeänä hengityksen ja liikkeen luomista sisältäkäsin. Meillä jokaisella on oma ainutkertainen tapamme hengittää ja luoda elämää. Sisäinen pulssi ja rytmi. Omanlainen olemisen ja luomisen tapa. Jooga onkin eräs keino päästä lähemmäksi kysymystä: Kuka minä olen?

Hengittämällä kokonaisemmin hengitämme elämää. Kun rajoitamme hengitystä rajoitamme elämää. Hengitys on silta kehon ja mielen tasapainoon ja yhteyteen. 

Jooga on tie eteenpäin. Tie itsetuntemukseen. Ja hengitys on kaiken elämän lähtökohta. 

Käytän joogatunneillani usein äänimaailmaa ja musiikkia tukemassa harjoitusta. Olen toiselta ammatiltani näyttelijä ja liikkunut koko ikäni teatterin ja musiikin parissa - tarinoiden luominen ja kertominen on minulle luontevaa. Nautin ihmisten kanssa olemisesta, yhteisöllisyydestä ja jakamisesta. Jooga on minulle eräs keino luoda tarinoita yhdessä - Jokainen joogatunti on matka jonnekin Uuteen - tuntemattomaan. 

Kehollamme kerromme ja elämme tarinoita. Ihminen on kokonaisuudessaan instrumentti, jolla on valtava potentiaali ilmaista, elää ja luoda. Omanlaistaan ja omannäköistään elämäntaidetta. Jooga on väylä luovuuteen ja vapauteen.

Olen käynyt useampia joogakoulutuksia ja sovellan työssäni menetelmiä joogan ja taiteen maailmasta. Ohjaan aina sisäisestä lähteestäni käsin käyttäen hathajoogan pohjaa tukirankana. Minulle on tärkeää joogatunneillani välittää turvallinen, lempeä, tutkiva ja salliva ilmapiiri -Jokainen on tervetullut joogatunnilleni omana itsenään, kehollaan ja tarinallaan.

Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!


Koulutukset :


Yoga Source - Source Somatics Basic Studies 80 hours (Yacep) (2018-2019)

Shantin joogaopettajakoulutus (2017-2018)

Yoga Source RYT 500 (Yoga Alliance) (2014-2016)

Kundaliinijoogaopettajakoulutus, Taso 1. (2011-2012)

Teatterikorkeakoulu, TeM, Helsinki (2006-2012)